Har du lyst på jaktgolden?

Jaktgolden – Golden Retriever

JaktgoldenJaktgolden tror mange er en egen rase som er mørkere, slankere og tynnere en vanlig golden. Dette er feil Golden retriever til bruk på jakt er ingen rase.
En jaktgolden er registrert som Golden Retriever.

Etter min mening er en Jaktgolden en hund som har bevist at den kan jakte, dvs premiering på jaktprøve. Dette har ingenting med farge eller type å gjøre. En lys hund kan være like god på jakt som en mørk.

Men det finnes mange flinke oppdrettere som avler på bruksegenskaper, disse hundene er oftere mørkere og litt lettere en vanlig golden. Disse oppdretterene er tilknyttet Norsk Retrieverklubb og deltar på offisielle prøver.
Mange som reklamerer på Finn.no om salg av jakthunder har ofte ingen papirer på at hunden har deltatt på prøver eller andre avlsanbefalinger fra Norsk Retrieverklubb.

Skal du ha Golden som er avlet på bruksegenskaper så ta kontakt med Norsk Retrieverklubb og spør etter seriøse oppdrettere.

– Skal du ha jaktgolden så vil vi si at vår kennel også har Golden Retriever for jakt, da vi har hunder som er premiert på jakt.
Det handler om gener, men det handler enda er om deg og hundens oppdragelse.


One Response to “Har du lyst på jaktgolden?”

  1. Eva-Liz says:

    Godt innlegg. Jeg er av den formening at Golden uansett utseende er en arbeids hund:) Dessverre er det mange som plopper opp og hevder at de har golden av disse linjene.Men sjekker man litt opp, er ikke hundene meritert i noen form for hundesport. Beklageligvis er det alltid noen,som ser et marked og gjør sitt beste for å utnytte det:(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *